В събота  се проведе 49-я конгрес на БСП, който стегна левите редици преди евровота.
 
 „За нас беше важно да чуем визията още веднъж. Смятам, че това е едно ново начало в БСП, има нужда от промяна и в този момент ние трябва да бъдем обединени и да направим това, което трябва”, отбеляза пред bTV Георги Гергов.
 
Една от знаковите фигури в БСП каза преди малко повече от година, че „Корнелия Нинова не е партията”, но на конгреса в събота заговори за обединение.
 
На въпрос има ли нагласа за обединение, той посочи, че центробежните сили трябва да бъдат на заден план. „Ние имаме цел, имаме избори и в такива моменти ние успяваме да се обединяваме, тъй че не смятам, че различните мнения в партията, които винаги са били, ще повлияят на нашата подготовка за изборите”, посочи Гергов.
 
Той прогнозира, че е възможно да има предсрочни избори. „Това зависи не само от нас, зависи и от управляващите и въобще – интересно ще бъде през следващите месеци”, каза Гергов.
 
Листата на БСП ще бъде наредена и обявена на пленум на БСП през март, съобщи още Гергов и посочи, че за него фаворит за водач е Сергей Станишев.
 
„Разбира се, че там е ключът от бараката. Ако има конфликти, ще бъде интересен пленумът, на който ще се реди листата”, каза още Георги Гергов.