Голям скандал се разрази между Георг Георгиев от ГЕРБ и Никола Минчев от "Продължаваме промяната" (ПП) в "Панорама" по БНТ.

Георгиев захапа Минчев защо първо са били против да предоставим оръжие на Украйна, но впоследствие, когато се е появило нещо, от което могат да извлекат позитив, са прегърнали статията в Die Wlet ("Ди Велт") и са казали: "Ама, разбира се, че сме изнасяли. Може ли да кажете, в кой момент бяхте искрени и това, което ще правите оттук нататък, ще лежи ли на някакъв друг тип компромис, защото първият, който направихте с БСП, вече го видяхме", попита Георгиев.

"Отговарям веднага - коалицията, която сглобихме в 47-ото Народно събрание", започна Минчев, но Георгиев опита да го прекъсне: "Сглобихме е много добра дума, много добра сглобихме".

Минчев обаче продължи: "Тази коалиция стъпи на един принцип и той е да се бори с корупционния модел, организиран и провеждан от ГЕРБ в продължение на много години на власт, това беше спойката, антикорупционната, борбата с корупцията в 47-ото Народно събрание".

"Къде се преборихте с корупцията, г-н Минчев, със сделки в газа, в енергетиката, как я преборихте", контрира Георгиев.

"Не всички политически сили бяха готови на тази борба и в крайна сметка коалицията се разпадна. Видяхме го в момента, в който Слави Трифонов изтегли своите министри", отвърна Минчев.

"За съжаление, ще си позволя само една метафора. Вашата коалиция се оказа заровена от същия този градинар, който в момента се разследва за пране на пари", продължи словесния диалог Георг.

"Кой е този градинар и кое е това разследване, ще видим дали има такова", каза Никола Минчев.

Тук водещият Бойко Василев ги прекъсна, за да охлади страстите и продължи предаването с друга тема.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук