Асен Василев загуби делото, което водеше срещу Делян Добрев за 250 000 лева. Това съобщава „Фокус“.

Бившият финансов министър водеше дело срещу депутата от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика. 

В мотивите си Василев бе посочил няколко причини - основно телевизионни участия на Добрев, в които той споменава бившия финансов министър и коментира теми и действия, които го засягат пряко.

Други примери, посочени в документа, са публикации в личния профил на Делян Добрев и изказвания от парламентарната трибуна.

Темите, които са засегнати, са свързани с "Лукойл", "Джемкорп", изтеглени дългове в полза на държавата, "левчето за литър гориво", дерогацията, "Литаско" и други.

Съдът обаче е отхвърлил предявения иск на Асен Василев и сега той трябва да заплати 18 000 лева на Добрев за съдебни разноски пред настоящата инстанция.

Решението подлежи на обжалване пред САС в двуседмичен срок.

"Асен Василев ме съди, затова, че се е почувствал обиден... И знаете ли какво пише в жалбите - напълнял! Напълнял от това, че аз го критикувам.

И защото е напълнял, иска 250 хиляди лева обезщетение. Само че аз като гледам в парламента не виждам един, който да не е напълнял.

Не мисля, че напълняването му се дължи на моите политически атаки към него", коментира преди време Добрев желанията на Асен Василев да го осъди.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!