Делян Добрев разкри, че е гласувал "против" новото правителство, начело с Николай Денков. "Гласувах "против" защото продължавам да смятам, че ПП са сбирщина от измамници, жадни за власт", написа в профила си във Фейсбук депутатът от ГЕРБ. 

Постът е придружен със снимка на пулта за гласуване, върху който ясно е изписано името на народния представител и неговия отрицателен вот.

"Чакам с нетърпение да гласувам "за" при първият вот на недоверие към това правителство... И ми се струва, че този момент ще настъпи доста бързо!", допълва Добрев.

Малко след това той обясни и подробно пред журналисти в кулоарите какво е довело до крайното му решение. 

"Вие знаете, че примера с моята ръка беше единствено, за да демонстрира колко силно вярвам в това, което правя. Продължавам да вярвам, че Промяната са неподготвени хора, които не могат да се справят и са жадни за власт. Гласувах против. Никой не ме е карал да гласувам нещо по-различно.

Ще следя всяка тяхна стъпка. Надявам се бензина и дизела да не станат 3,50, да няма неща като "Джемкорп". Ще следя всеки изхарчен лев, защото не им вярвам", обясни Добрев. 

"Не мисля, че партията не е зад мен. Борисов знаеше, че ще гласувам така. Не съм спирал да критикувам промяната и няма как да си променя мнението", заключи той. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук