ПП АБВ проведе заседание на Националния си съвет. Това съобщиха от партията.

Събитието се състоя онлайн с участието на областните председатели на партията и участниците в преговорите за съставяне на правителство – Владимир Маринов, Антон Коджабашев и проф. Любомир Халачев.

Те информираха актива на АБВ за работата на групите по селско стопанство, култура и спорт – за атмосферата по време на този процес, перспективите и очакванията. 

По време на форума ПП АБВ постигна съгласие по подкрепа за подписване на коалиционно политическо споразумение между КП „БСП за България“, ПП „Продължаваме промяната“ и останалите участници в преговорите.

Голяма новина от преговорите на тъмно за нов кабинет!

Националният съвет още веднъж потвърди решимостта ПП АБВ да способства с всичките си възможности за формиране на управляващо мнозинство и правителство и възложи на председателя на партията Румен Петков, Владимир Маринов, Антон Коджабашев и проф. Любомир Халачев да потърсят среща с ръководството на парламентарната група на КП „БСП за България“, в която още веднъж да се обсъдят конкретно параметри на общата им работа и да бъде представено разбирането на АБВ за приоритетите в едно такова политическо коалиционно споразумение и експертизата, с която партията може да бъде полезна в парламента и изпълнителната власт. 

Председателят на партията Румен Петков изказа благодарност на Владимир Маринов, Антон Коджабашев, ген. Михо Михов и проф. Любомир Халачев за участието им в разговорите и приноса им към формирането на бъдещи политики, както и към доц. Георги Кючуков за предоставената от него експертиза на председателя на предизборния щаб на „БСП за България“ Кристиян Вигенин за разговорите по външната политика на държавата.

ПП АБВ планира присъствено заседание на Националния си съвет тази събота в централата на партията на ул. „Врабча“ 23 в столицата. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!