Първите реални данни за развитието на икономиката ни ще станат ясни в края на юли-началото на август, когато видим второто тримесечие как се е отразило. Това съобщи пред членове и симпатизанти на ГЕРБ в Стара Загора финансовият министър Владислав Горанов.

„Голямото предизвикателство пред правителството по време на кризата с коронавируса бе каква да е първоначалната реакция и на кои мерки да дадем превес. Епидемиологичните мерки категорично блокират икономика и не водят до нищо добро”, каза Горанов.

"Ние не си позволихме въпреки кризата да орежем всеки предвиден разход. Колкото и да се оспорва ефектът на мярката 60/40, тя даде своя положителен резултат и хиляди хора успяха да запазят работните си места.

През следващите няколко месеца трябва да изградим една смислена и разумна икономическа програма, да не се отклоняваме от приоритетите си и да инвестираме в образование", коментира Горанов. 

Финансовият министър бе категоричен, че  промяна в данъчното облагане не трябва да има, защото във вида, в който е в момента, е най-справедливото възможно. "Всеки опит за въвеждане на прогресивно подоходно облагане ще означава само това активните и образовани хора да плащат двойно или тройно по-високи данъци, което според мен е неправилно и немотивиращо.

Всеки, който не посещава училище, трябва да бъде принуден. Неговите родители имат този дълг към обществото. Оттам-нататък трябва да продължат и инвестиции в инфраструктура", допълни Горанов.

„Опонентите ни се възползват от кризата, за да се опитват да търсят негативи в правителството по време на пандемията. Липсата на въображение и на политически потенциал се вижда в подобни моменти.

Всеки, който си мисли, че партията може да има друг лидер или че някой може да открадне от нея и да гради политически проект на тази основа, проявява голяма доза наивитет. Може да направи политически проект, но няма как да напълни такава зала.

За последните повече от 12 години хората, които се обединиха около Борисов, са хора с ценностна система и идеология”, категоричен бе той.

 

Среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от област Стара Загора

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 20 юни 2020 г.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ