Човек в самота може да мисли различни неща, но това, което изпитвах в ареста - беше гняв. Случи се немислимото. Да арестуваш лидера на опозицията е краен политически акт.

Това заяви в ефира на бТВ бившият финансов министър, който беше арестуван преди дни - Владислав Горанов.

"Всички ние бяхме арестувани с прессъобщение. Аз бях вкъщи и гледах телевизия. Не са толкова важни емоционалните ни преживявания, колкото ефектът от тях. Дали бяха достатъчни тези години преход, щом беше допуснато подобно изнасилване на институциите.", каза той.

"Не мога да преценя как Божков да се обръща към мен. Аз директно него не мога да упрекна", категоричен е Горанов.

Горанов за арестите: За мен това е уговорка между...

"Аз подозирам сговор между Петков и Гешев. С това си действие той отне на правото на останалите в коалицията да говорят за върховенство на правото", смята той.

"Защитните тези на Божков са неверни. Законът е ясен - в закона за хазарта правителството на Орешарски беше изтървало облагането на лотариите. Това, което направи Стоянова е да ги добави, "обясни бившият финансов министър.
 

"Не искам да коментирам спекулациите колко пари могат да се съберат в едно сако. Опитайте се да видите финансовите отчети на компаниите на хазартните игри, качени от агенцията по вписванията - те са нечетими", каза той.

На въпроса дали е богат човек, Горанов отговори така: "Не съм беден. По време на мандатите ми като министър съм получавал министерска заплата. Сега получавам пари от частен бизнес. Имам и 3 деца."