Месец преди изборите резултатът се обръща. БСП водят пред ГЕРБ, но все още не може да се каже, кой ще спечели евроизборите. Динамиката е голяма, но разликите са малки. Това заяви социологът Добромир Живков от агенция "Маркет Линкс" по bTV. 

"На трето място е партията на ДПС, а ВМРО остава като четвърта политическа сила за евроизборите", каза още той.

  

"Доверието към политическата класа е изключително ниско. Към момента "Апартаментгейт" се отразява на гласуването на над 60 % от гражданите", разкри Живков. 

Изследването е проведено сред 1049 пълнолетни лица в периода 12 - 22 април. Пет партии имат реален шанс да излъчат евродепутат. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО и "Демократична България", уточни Живков.

Според него "Апартаментгейт" се отразява тежко на ГЕРБ. Над 90% в промяната в отношението към партията на Бойко Борисов е в отрицателна посока, каза Живков. Към момента не може да се каже кой ще спечели изборите. Може да бъде както ГЕРБ, така и БСП, обясни социологът.

По думите му доверието към политическата класа е изключително ниско. Към момента "Апартаментгейт" се отразява на гласуването на над 60% от гражданите, посочи Живков.