Миналата седмица премиерът Бойко Борисов изнесе историческа реч, в която заяви, че от ГЕРБ ще предложат свикване на Велико Народно събрание и промяна на Конституцията. Това предизвика вълна от реакции както от политически партии и симпатизанти както от управляващата коалиция и опозицията, така и от различни граждани и организации.

Борисов обяви исторически важните решения, които е взел ВИДЕО


По този повод БЛИЦ попита своите читатели "Каква оценка давате на обявените от Борисов решения?". В рамките на 5 дни - от 14 август до 18 август, бяха проведени две анкети - едната на сайта на най-четената агенция "БЛИЦ", а другата в най-голямата социална мрежа Фейсбук. Ето какво показаха резултатите.

В сайта на БЛИЦ читателите имаха възможност да изберат от 4 възможни отговора - положителна, отрицателна, раздвоен съм и нямам мнение. Над половината от гласувалите са дали гласа си за първия отговор. 56,60% от анкетираните смятат, че предложенията на премиера са правилни. 41,62% са на обратното мнение и не одобряват. Под един процент имат и двата други отговора. 0,91% се колебаят, а едва 0,87% нямат мнение.

Подобна е картината и в проучването, проведено в социалната мрежа Фейсбук. От гласувалите над 57% имат положителна оценка за предложенията, докато 43% имат отрицателна.