Журналистът и анализатор Михаил Кръстев съобщи в профила си във Фейсбук една много притеснителна новина относно назначенията на служебния министър на икономиката Кирил Петков в правителството на президента Румен Радев. 

Става дума за това, че Петков е назначил младата юристка Лена Бориславова като външен консултант за колосалната заплата от 8 000 евро. 

Ето какво разкри Кръстев: 

Новият морал в политиката...

Членът на Националния съвет на „Да, България“ Кирил Петков, който се представя за служебен министър на икономиката, чрез назначения от него нов надзорен съвет на Българската банка за развитие, наема члена на Националния съвет на „Да, България“ Лена Бориславова като външен юристконсулт на банката срещу 8000 евро на месец.

Явно извън тези 100 души от Националния съвет на Да, България, няма нито един достоен юрист, който може да съветва ББР.  
 

Според информация от сайта на Да, България Лена Бориславова е адвокат. Ето как е представена тя:

Практикува главно гражданско и търговско право, както и в областта на насърчаване на инвестициите.

Завършва първа по успех СУ “Св. Климент Охридски”, изучава европейско право половин година в Германия, стипендиант е на Комисия “Фулбрайт” и през 2016 завършва магистратура по право (LL.M.) в “Харвард”, САЩ.
 

Редовен дарител е за каузите на сдружение “1 Процент Промяна” и вярва, че ако всеки допринесе с нещо малко, то всички заедно можем да предизвикаме голяма промяна.

Подкрепя съдебната реформа и нуждата от реформа в образованието. Организатор и лектор е на курс за студенти по пледиране и помага за подготовката им за участие в международни състезания по право.
 

Лена вярва, че младите и образовани хора са бъдещето на България и затова трябва да се работи за насърчаване на тяхното оставане и/или завръщане в страната.

Лена е родена в София, на 27 години. Обича да предизвиква себе си, както и да открива непознати места, да изпробва нови храни и усещания, да общува с различни хора. Скачала е с бънджи и предстои да полети с парапланер.