Скандален кандидат за депутат и водач на листата на ИТН в крайдунавския град Видин. Милен Милчев се оказва осъден заради проявена агресия над възрастна жена през 2010 г., пише сайта neudobnitebg.com като прилага документи.

Милчев е обидил дамата, която в момента е над 80-годишна, че е представителка на най-древната професия. Отделно я е ударил с движение глава в глава, след което я е обиждал и псувал вулгарно.

Районният съд във Видин го признава за виновен и е постановена осъдителна присъда. Кандидатът на депутат трябва да плати на жената обезщетение от 1000 лв., както и съдебните разходи по делото.

По следите на Милчев тръгна журналистът Николай Караколев.

„Никога не съм съден, а съм осъден от въпросната госпожа за 1000 лева за обида. Прочетете присъдата. Осъден съм, защото я нарекох представителка на най-древната професия. Бившата ми тъща ме осъди, че я обидих, това е“, поясни Милчев.

„Имам безупречна репутация на бивш спортист, в момента на политик“, казва кандидатът на ИТН, който е бивш шампион по самбо.

„Опивайки се да бъде кавалер и да се отърва от полудяла жена, трябваше да избегна конфликт. Това ли намерихте за мен? Това е част от миналото ми. Не съм удрял жена. Съжалявам за постъпката си“, заяви Милен Милчев, който се извини на възрастната жена пред камерата на Караколев.