Гюров разкри обсъжда ли се Никола Минчев да бъде премиер

Той подчерта, че категорично не разгледа като валидна хипотеза третият мандат да бъде даден на „Има такъв народ“

На този етап не сме водили преговори с БСП за трети мандат. Сега топката е най-вече в полето на президента. Той трябва да вземе едно много държавническо решение на коя сила на даде третия мандат и след това да седнем на масата за преговори и да разговаряме.

Това заяви пред журналисти председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров преди началото на Комисията по бюджет и финанси.

Той подчерта, че на този етап не е обсъждано дали трябва Никола Минчев да бъде премиер.

"На този етап най-важното е, след като се връчи мандата, да се реши дали има работеща формула, която ще даде устойчиво мнозинство и мнозинство, което ще позволи да се изпълни програмата, в която ние ясно сме разписали нашите приоритети. Ако има такава форма, вече на следващия етап ще говорим за номинация за премиер“, уточни Гюров, цитиран от БГНЕС.

Той подчерта, че категорично не разгледа като валидна хипотеза третият мандат да бъде даден на „Има такъв народ“.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес президентът Румен Радев заяви, че ако вторият мандат бъде върнат от ГЕРБ, каквото е заявката от страна на лидера на партията Бойко Борисов, държавният глава ще покани всички партии на консултации.

"Очевидно политическата криза в страната се изостря. Всяка политическа партия с амбиция за обществена подкрепа трябва ясно да заяви какъв изход предлага. Бързото и безрезултатно изчерпване на процедурата по съставяне на правителство преди края на юли приключва дейността на правителството и парламента", обясни той.