"Отровното трио", което от самото начало опита да узурпира недоволството на мирните граждани, отново опитва по всякакъв начин да предизвика напрежение и да окървави протеста. 

След акцията на МВР от тази сутрин, която премахна блокадите и така улесни живота на хиляди жители на София, Варна и Пловдив, от "Отровното трио" призовават към национално неподчинение. В обръщение, разпространено във Фейсбук, те карат протестиращите да си донесат палатки, храна, вода и да блокират отново ключови места в столицата, както и в различни градове в страната.

Ето скандалния призив на "Отровното трио" (публикуваме думите им без редакторска намеса):

"Днес, 07.08.2020г. Петък от 20.00ч. се събираме на фонтана пред президентството за да кажем на целия свят, че искаме и ще получим:

1. Оставка на правителството!

2. Оставка на главния прокурор!

3. Промяна!

За тези, които не могат да пътуват до София, съберете се на площадите в цялата страна!

Нека изградим барикади в цялата страна и да застанем на тях всички заедно!

Носете със себе си: домати, яйца, лук, картофи и прочие, т.к. ще се наложи да сготвим.

Вземете със себе си: палатки, дюшеци, спални чували и всичко онова което сметнете за полезно за изграждане на барикадите отново.

Вода и храна готова за консумация.

Пригответе се да останем до постигане на целите на протеста."

В края на обръщението лъсва и целта на "Отровното трио" да изведе облаги, капитализирайки протеста. 

Те призовават всеки, който може да им дари пари и публикуват банкова сметка за дарения на името на адвокат Николай Хаджигенов:

"Р.s. Играта загрубя, а олигарсите са щедри само, когато плашат десетки, стотици милиони рушвети на правителството, за това протестът има нужда и от финансова помощ.

Всяка, дарена стотинка ще бъде декларирана пред Столична община и ще бъде платен дължимият местен данък в размер на 5% от дарената сума, а парите изразходвани на ползу роду."

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ