Областният управител на Софийска Илиан Тодоров изригна срещу Слави Трифонов. По думите му той е "брутален ултра популист, който си играе и танцува с омразата на хората".

"Представям си с огромно съжаление, как евентуалните бъдещи народни представители от партия „Няма такава държава” на г-н Слави Трифонов ще се представят пред чуждите посланици в България, пред нашите партньори в ЕС, пред политиците и администрациите в цял свят, пред всички чужди инвеститори, които искат да печелят и да създават работни места в страната ни", коментира Тодоров.

"Ще се представят ли същите като избраници на нещо наречено „Няма такава държава”, очаквайки в същото време чуждестранни инвестиции или уважение от останалите държави? Чудя се кой ще инвестира или уважава „такава държава”.

Интересно ми е дали новите 120 мажоритарно избрани депутати няма да приличат на мажоритарно избраните кметове феодали", чуди се областният управител.

"Вълнувам се искрено и с насмешка как някой тип „кметът феодал Х“ ще пише законопроекти в интерес на народа, или просто ще следи за собствените си изгоди, или за облагите на този който е спонсорирал предизборната му кампания.

Смея се на глас, когато някой ми говори за задължително гласуване. Мога да зачеркна две партии или кандидати в листата – и бюлетината ми става невалинда", посочи Тодоров.

"Главният прокурор щял да се избира от народа, което значи че кандидатите ще трябва да водят предизборни кампании. А кой ще им ги плати, същите тези кампании? Националните медии искат много пари! Кой ще даде парите за кандидатите? Няма да е леля Мария от с. Равно Поле, общ. Елин Пелин.

Лицата и фирмите, които спонсорират кампанията на определен кандидат за Главен Прокурор ще бъдат ли наказателно преследвани в бъдеще, ако спонсорираният бъде избран?", пита още той.

"Според Трифонов, шефовете на областните дирекции и районни управления на МВР също щели да се избират с избори. А ако шефът на Полицията арестува престъпниците, те ще гласуват ли за него? А ако не ги притеснява да си крадат на воля, дали биха го избрали пак?", чуди се Тодоров.

"А някой, който продава дрога на децата, може ли също да се кандидатира? А МВР ще има ли думата, кой ще е шеф на ОДМВР, след като същият се избира след избори? Или може да е всеки поставен човек на онзи, който има пари да си купи гласовете?

Слави Трифонов обещава административна реформа, без да е работил и ден в администрацията. Същото както, аз мога да говоря за гинекология, без да съм изродил дори едно бебе!", завърши областният управител.