Преговорният екип на ГЕРБ ще направи брифинг за представителите на медиите.

Брифингът ще се проведе днес, 24.03.2024 г., от 15:00 часа в Централата на ГЕРБ.

Припомняме, че все още няма официална информация дали ГЕРБ и ПП-ДБ са си стиснали ръцете за правителство, каквито слухове се появиха.

Стана ясно още, че на депутатите от ПП-ДБ е наложено вето върху медийните участия, както и че всички те са получили разпореждане да са в София през идната седмица, за да вземат участие в заседанията на парламента.

Преговорите между двете страни се нажежиха, след като Мария Габриел занесе изпълнен мандат при президента Румен Радев. От ПП-ДБ обаче заявиха, че имената в него не са съгласувани с тях и не е подписано коалиционно споразумение.

Саботаж от самото начало: Сачева изобличи Асен Василев със запис и думи за "тази Габриел"

Асен Василев пък нарече Мария Габриел "най-новото и най-красивото лице на българската мафия". Това накара ГЕРБ да поискат извинения и сложиха ултиматум, че няма да седнат да преговарят, докато това не се случи. От ПП-ДБ смекчиха тона и заявиха, че са се опитали да се свържат с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, но безуспешно. 

Смут в НС: Депутатите замръзнаха от тези думи на Желязков БЛИЦ TV

В същото време точката за гласуване на кабинета "Габриел" не бе включена в дневния ред на Народното събрание през изминалата седмица.

В петък Мария Габриел обаче спомена за среща между Бойко Борисов и Асен Василев. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук