Преговорите за държавния Бюджет за 2022 ще продължат с пълна сила след месец януари. Тогава ще разберем дали ще се увеличат данъците, минималната работна заплата, пенсиите, и ще продължи ли антикризисната мярка към тях, добавката от 50 лева до края на пандемията.

По думите на Любомир Дацав коалиционните партньори водя преговори без сметки, а какви политики са предприели ще разберем в средата на новата година.

"Пари в Бюджета има. Той е на превишение, а близо  570 млн. лева са приходи. Все още няма похарчени пари за капиталови разходи един мецец преди края.

България няма да бъде на дефицит следваща година, защото се очаква балансиран бюджет около нулата. Около 4.5%  ще е дефицитът или шест милиарда от БВП - прогнозира пред bTV финансистът.

По думите на Дацов идващото правителство няма разчет и се водят преговори без сметки.  Те ще видят всичко, което обещават, как се плаща с бюджетни средства  в среда на годината.  На този етап от преговорите се вижда, че идващото правителство препотвърди доходите от предишния Бюджет – така обобщи финансовата рамка Любомир Дацов.