Напрегната общинска конференция ще проведе БСП в Бургас днес. Преди минути в Кукления театър над 250 делегати се събраха, за да определят кандидата за кмет и листата с общински съветници, пише flagman.bg.

Номинирани за кандидат-кмет са депутатите Димитър Стоянов и Николай Тишев, а за общински съветници са излъчени от низовите структури над 50 души (вижте имената им в списъка под материала).

Конференцията за пръв път от доста години е закрита. Гардове на частна охранителна фирма извършват контрол на входа на залата и допускат само лицата с делегатски карти.

Флагман.БГ научи, че до този необичаен ход се прибегнало, за да се предотврати евентуална проява на Ивайло Дражев, който бе номиниран за кандидат-кмет и общински съветник, но БСП го определи за недостоен и изобщо не го допусна до гласуване.

Според неофициална информация кандидатът за кмет ще бъде и водач на листата. Почти сигурен победител е Николай Тишев.

По-сериозна ще бъде битката за подредба на листата. Вътрешната опозиция в БСП ще се опита да извоюва поне няколко избираеми позиции. Спрягат се имената на Йордан Георгиев, Георги Стоянов и Жени Илиева.

На избираемо място, може би второ или трето, се очертава да е и Живко Господинов – общинският лидер на БСП-Бургас. За водеща позиция се бори и Христо Панайотов – член на ОбС на БСП в Бургас.

Столетницата има амбицията да удвои общинските си съветници в следващия ОбС – да станат поне десет.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!