Опонентите на Корнелия Нинова в БСП я заплашиха с атака на лидерския пост заради Станишев. След дълги месеци на вътрешна опозиция и липса на единение около един водач, несъгласните с политиката на соцлидерката се групираха около изпадналия засега от червената листа Сергей Станишев.

Предупреждението отправи публично на пленума Димитър Дъбов по време на дебатите около имената в листата, съобщава Канал 3.

Ултиматумът е бил поставен към председателката на партията с аргумента, че след като не иска президента на ПЕС в листата, го връща у дома да се бори за нейното място.

Ако Сергей Станишев не е в листата, го поставяш в ситуация да се бори за твоето председателско място, предупредил Дъбов, който беше зам.-председател на БСП по времето на председателството на Станишев.

На влизане на пленума самият Станишев обяви, че с предложената от лидерката листа БСП прави голям подарък на ГЕРБ. Станишев беше поканен рано сутринта на разговор при Нинова, в който му съобщила, че не фигурира в листата за евровота. Зад него застанаха с остри изказвания срещу ръководството и листата освен Дъбов, и Велислава Дърева, Антон Кутев, Георги Пирински, Ангел Найденов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ