Няма как да се изгонят 70 руски дипломати без подпис от МВнР. Това заяви депутатът от ПП Искрен Митев в ефира на Нова телевизия.

По думите му няма как да се твърди, че Кирил Петков самосиндикално е изгонил някого. "Моята информация е, че това са шпиони. Каква е ползата ни у нас да има хора, за които дори има съмнение, че са такива", заяви той. 

Не мисля, че се е случило нещо нередно. Ако някой от БСП се дръпне от състава на ново правителство, това ще е тяхно решение. Виждаме, че се опитват да счупят бюджета, новото мнозинство не влиза в зала. 

След среща снощи сме стигнали до съгласие, че ПП, БСП и ДБ ще продължат заедно да търсят още депутати, които да кажат, че искат да се борят с корупцията. Това е много голяма стъпка- да препотвърдим, че вървим заедно.

Ще има отворено писмо към депутати да заявят дали искат да участват в едно ново мнозинство. Кой ще е премиер е втората стъпка. Основното условие е дали искаме да хвърлим държавата в нова криза.

Нашият принцип е да се борим с корупцията. Има 22 закона, които трябва да се променят. Кирил Петков сам заяви - да заемеш някакъв пост не е най-важното. Има дискусия кой ще е премиер, въпреки желанието на президента да хвърли държавата в криза.

Видяхте поканата му, че бе направено от днес за днес. Нямаме отговор кой ще е министър-председател.