Скандалът, предизвикан от вицепремиера на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николски, нарекъл българите "мизерници", не стихва.

Думите му предизвикаха остра реакция сред политическия елит у нас, а МВнР излязоха с официална позиция срещу изказването.

Темата коментираха доц. Спас Ташев и журналистът Николай Кръстев.

Дясната ръка на Мицкоски с грозни обиди към България: Мизерници!

"Топката по отношение по България постоянно се тупка. Това ръководство в РСМ се връща към Вучич. Очакваме до края на месеца да приемат премиерите на Унгария и Сърбия.

През последните две години медиите водиха антибългарски дух, което доведе до изборната победа на ВМРО-ДПНМ. 

Политиката на Орбан е антиукраинска. Той подкрепя Александър Вучич. Иска сближаване с тях. Поведението на Орбан на Балканите е деструктивно. 

Антибългарското отношение и поведение ще се засилва.

Страната си взима едно голямо междучасие по пътя си към Европа. Идеята им е далеч от Евросъюза.

Това е причината и затова не се спират с нападките. Там всеки, който изрази различна позиция бива репресиран", посочи доц. Ташев пред NOVA.

"Живял съм в Скопие до 2009 г. Още тогава се знаеше, че дават десен мигач, но завиват наляво. Те не искат Европейски съюз (ЕС), но не могат да го обявят пред обществото официално. 

Силяновска разкри какво е станало в Гербовата зала: Щеше да има скандал

Антибългаризмът е водеща линия при вицепремиера. Между Белград и Скопие пълно единомислие.

Ако отговорим на всяка провокация - падаме на тяхното ниво. Аз мисля, че със Скопие нямаме проблем, големият проблем е Белград, оттам диктуват действията на РСМ", посочи Николай Кръстев. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!