Трябва да бъде доказан професионалист, който да представлява България. Не е тайна, че бившите ни еврокомисари са станали известни с това, а преди това са били доста постни или са станали известни с това, че са се оженили за дипломати. Това сподели Станислав Балабанов веднага след полагането на клетва на новото служебно правителство в Народното събрание.

Според него е вероятно Европа да ни даде отново профила на еврокомисар по иновациите. 

"Много малко хора има силен научен профил. Ние смятаме, че страната притежава такъв човек и това е д-р Велислава Петрова", заяви Балабанов.  

"Тя завършва средното си образование в НПМГ със златна диплома, първенец на випуска. Има бакалавър от Университета в Бристол. Тя е д-р на биологичните науки. Научният й труд е публикуван в Science Immunology", каза още Балабанов и изброи голяма част от постиженията й. 

"Искрено се надяваме и на подкрепата на останалите партии, защото вярваме, че това е логичният и правилният избор за България", допълни той. 

Припомняме, че малко преди заседанието Станислав Балабанов обяви пред медиите, че от партията на Слави се готвят да обявят голяма новина.