Днес е един прекрасен ден, защото преди около час видяхме едни хора, които с поведението си в национален ефир доказаха, че са предатели. Това заяви на брифинг пред медиите депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

"Истината е, че бяхте свидетели на един куп лъжи, без нито един факт", каза Балабанов, коментирайки пресконференцията на отцепниците на ИТН.

Министър от ИТН: Мафията ни проби, свалям доверие от Слави, държавата пада заради това министерство!

"Слушах пламенното слово на Радостин Василев. На едната везна стоят инсинуациите и лъжите, а от другата страна сядаме ние, за да коментираме фактите. В момента се случва нещо безпрецедентно, подложени сме на изключителен натиск от мутри. Мутрата Радостин Василев говори всевъзможни измислици", каза Балабанов.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пък пусна запис на телефонен разговор, в който мъж, за който той казва, че е Радостин Василев, убеждава депутатката Христинка Иванова да се присъедини към отцепниците. Тя обаче се е отказала в последния момент. 

"Идвам да те взема лично. Правя го за твое добро, не ме предавай и ти. Ако не си подай молбата и напускаш Народното събрание. Защото иначе аз ще ти пратя хора и те ще ти направят молбата. Няма да ставаме от ПП, даже няма да ги подкрепяме. Те си имат от другаде подкрепа. Ние си изразяваме нашата воля.

Бъди спокойна, всичко ще мине, няма да те заблуждавам. Уплашиха ли те? Щом си категорична, че не искаш ще изпратя утре да дойдат хора при теб да си подадеш молбата за напускане на НС. Ще видиш, че ще го направиш", казва мъжът. 

"Заплахи, натиск. Изключително съм щастлив, че подобен душевен отпадък не е при нас. Това е прекрасно за нашата партия. Чухте, че са имали среща с Кирил Петков в неговия апартамент", подчерта Йорданов. 

"Морално Петков е такъв, каквото е и разбирането му за Конституцията", каза още Йорданов.

"Записът и разговорът на мутрата Василев е следствие на един министър-председател, който си е въобразил, че може да управлява еднолично. Цялата тази завера е с идея, свързана само и единствено с пари, подкупи и обещания за постове. Василев се опитва да се качи на вълната и да притиска хора”, заяви Станислав Балабанов.

Той призова премиера Кирил Петков да се яви на детектор на лъжата в парламента, за да се потвърди негов ли е почеркът на бележката, свързана с ветото за преговорите за членство на Северна Македония в ЕС.  

Балабанов показа скандална бележка, ето как Петков се кани да продаде България СНИМКА

"Нека всички да видят кой е предателят и как изглеждат предателите", допълни Балабанов.

На въпрос от Тошко Йорданов дали и друг път е била заплашвана от Радостин Василев, Иванова отговори с „да”.

"Аз няма да давам квалификация на престъпления - има НК, съдебни органи, прокуратура. Миналата седмица беше внесен Закон за противодействие на корупцията. Борим корупцията с корупция - това ли правим", попита Ива Митева.

"Бях обвинена от първата политическа сила, че съм действала враждебно", допълни тя.

"Как мога аз да спра законодателната програма - тя се изготвя от председателя на НС и се гласува в пленарна зала. Обсъжда се от всички коалиционни партньори", обясни Ива Митева.

"Никога не съм спирала нещо. Напротив - аз помагах на г-н Василев да си напише Закона за хазарта и да може да го внесе", допълни тя.