Ще направим всичко възможно всички социални мерки от бюджета да се случат в законовия срок. ИТН ще направи това, което е обещал, за да може хората да са спокойни. Това каза пред журналисти депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

Надявам се бюджетът да мине на първо четене без проблем. Между първо и второ четене могат да бъдат направени допълнителни предложения, добави той.

Той обяви, че от партията ще направят предложение първа точка на днешното парламентарно заседание да е изслушване на външния министър в оставка Теодора Генчовска, на което да бъдат разсекретени секретни разговори за започването на преговори за членство на Република Северна Македония в Европейския съюз. Според Балабанов тези разговори "осветяват" премиера Кирил Петков и го уличаватв. лъжа. На предишното заседание председателят на парламента Никола Минчев направи всичко възможно това да не се случи, заяви Балабанов.

Ще видим как ще постъпи председателят на парламента днес. Ако отново го саботира, това ще е престъпление срещу националния интерес, каза още депутатът от ИТН.

По думите му, колкото по-бързо правителството подаде оставка, толкова по-добре за българското общество.