Имам един обикновен въпрос“, това заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ (ПП) Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, от парламентарната трибуна.

„Ако утре реша да извикам 500 или 1000 души от тези, които са гласували за мен“ и им кажа: „Елате да влезем незаконно в парламента. Да поблъскате полицаи, ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 ева“, то не е ли правилно г-н главния прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора“, това питане направи Петров.
 

Той не посочи конкретни имена или представители на политически партии, но това директно съответстваше на случилото се в сряда. БЛИЦ припомня, че по време на протест привърженици на партия „Възраждане“ се опитаха да нахлуят в сградата на Народното събрание (НС).

„И въпросът ми е прост - дали в закона пише, че той важи само за мен или за шепа нещастни фашисти“, така Ицо Хазарта завърши питането си от трибуната на парламента. 

„Предполагам, че въпросът бе към мен. Ще направим справка и ще ви информирам“, заяви пък Кристиан Вигенин, който в момента е председател на НС, тъй като шефът на парламента – Никола Минчев, е в коронавирус.

Питането на Христо Петров от ПП предизвика бурни реакции в представителите на някои политически партии. 

Припомняме, че преди година и половина прокуратурата поиска заличаване на "Възраждане". Мотивите бяха - нарушения при учредяването на партията, но съдът отказа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!