Изританият след само един мандат бивш премиер Иван Костов показа днес, че е политически неграмотен. Той заяви, че Министерство на регионалното развитие и благоустройството се управлява от коалиционния партньор НФСБ.

Това не отговаря на истината и на действителните факти. Министър Петя Аврамова е член на ГЕРБ. Тя беше депутат от ГЕРБ от Враца преди да оглави поста. По този начин Иван Костов пуска фалшиви новини.

Той се оплака от нападките, които му отправи президентът Росен Плевнелиев, нарекъл го „разединител на дясното”. Костов препоръча на Плевнелиев да прочете книгата му „Свидетелства за прехода”, за да не се изказва „неграмотно” и да не „политиканства”. 

Иван Костов пак показа политическа неграмотност или се прави на ударен. Нека да припомним кой е разединител на дясното. Иван Костов беше лидер на СДС и след загубата на изборите от царя през 2001 г. хвърли оставка.

След това създаде ДСБ и наистина разцепи дясното, защото повечето бивши негови хора се дистанцираха от Костов и създадоха още десетки десни партии. Премиерът Бойко Борисов се опита да обедини дясното в неговото правителство 2, но пак Иван Костов чрез ДСБ напуснаха управлението и разцепиха за пореден път десните.

Така, че Росен Плевнелиев е напълно прав, че Иван Костов е разединител на дясното.