Лидерът на ДПС Ахмед Доган имал брат, за който никой не подозира. Това пише в. “168 часа”. Двамата не подържали отношения помежду си. Имали общ баща и две различни майки, твърдят бивши съратници на Доган.
Соченият за тайнствен брат на Доган е 55- годишният Иван Атанасов, по прякор Мечо и живее в ромската махала на Добрич. “За никой в махалата не е тайна, че Мечо е брат на Доган, въпреки че той избягва да говори за това. Като някой се престраши да го пита, само вдига рамене и вика: ”Голяма работа, аз с политика не се занимавам” и млъква”, разказва един от учредителите на ДПС Ибрахим Акиф. Поведението на обявения за брат на Доган не е изненада за Мендерес Кунгюн. “Напълно го разбирам, че не желае да говори по темата. Доган неведнъж е пращал емисари у тях да го съветват. Страх го е, че ако се разкрие, че е наполовина ром, ще трябва да сдаде поста в ДПС”, обяснява Кунгюн.
До ден днешен се знае, че Ахмед Доган има само две сестри от втория брак на майка си, а баща му официално се води неизвестен.
Лидерът на ДПС е правил опити да се запознае с предполагаемия си баща и брат в началото на 90-те години, но те отказали да се срещат с него. До падането на комунизма и самият Доган не е подозирал, че има брат и кой е баща му. /БЛИЦ