Познавам госпожа Поптодорова и бях шокиран, като видях информацията, която излезе. Не си представям да грабне един парфюм и да започне да бяга по летището, докато я гонят полицаи. Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият социален министър Ивайло Калфин.
Тя е уважаван български дипломат и трябва да се отнасяме добре към нея, тя представя държавата ни. Поптодорова е дала цялата си кариера, за да представлява България", каза той.

Припомняме, че вчера бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова бе задържана на летището във Варшава за кражба на козметика от безмитен магазин. След инцидента Поптодорова обяснила, че просто разглеждала един от кремовете във въпросния магазин. Тогава по телефона позвънила майка й. Без да си даде сметка, че помадата е все още в ръката й, бившият посланик излязла пред търговския обект, за да проведе разговора.

"На всеки се случва да се отплесне и да направи нещо. Безспорно това е много неприятен инцидент, човек с авторитет за 3 минути невнимание може да бъде сринат", добави Калфин. 

Темата в студиото рязко се смени и Калфин реши да защити ГЕРБ относно дебата, който би следвало да се случи тази вечер: "БСП са претенденти. Ако имат експерти, нека ги покажат. Те трябва да се съобразят с ГЕРБ", смята политикът. Той обаче призна, че не би гледал дебата между двете водещи партии дори и да се състои, защото реално се е загубила политиката. "Няма какво съдържателно да кажат и не мисля, че с думите им се изчерпва света", завърши той.