Още средства по линия на европейската солидарност за спорт и култура обеща кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Ивелина Василева на среща със спортисти, интелектуалци и хора на изкуството в район Оборище.

Тя каза, че правителството на ГЕРБ е направило много инвестиции в подпомагане на материалната база, културните институти, изложбени зали, театри, опери, читалища.

Според нея това е един знак за високия приоритет, който се дава на културата. Тя добави, че в спорта инвестиции са насочени, както в съоръжения, в изграждането на нови стадиони зали, така и по отношение за възможности за разгръщане на масовия спорт – спортни площадки, велоалеи, възможности и на децата да имат достъп и възможност да спортува.

Ивелина Василева добави, че това ще бъде заложено като приоритет и в следващия бюджетен период – осигуряване на повече средства по линия на европейската солидарност за спорт и култура. "Необходимо е да насочим усилия, точно за такива дейности и инвестиции , добави тя.

На срещата присъстваха народните представители от ГЕРБ Евгения Алексиева и Тома Биков, заместник-кметът на София Тодор Чобанов, общинските съветници Николай Стойнев, Михаела Иванова, Йоанна Драгнева, Мита Георгиева, районният ръководител на ГЕРБ-Оборище Йорданка Фикирлийска, Николай Попов, член на УС на ППГЕРБ-София.