ПР-ката Ивет Добромирова смени укриващия се в Дубай обвиняем бизнесмен Васил Божков - Черепа с Лозан Панов. От началото на седмицата Добромирова вече се грижи за имиджа на кандидата за президент, подкрепен от формацията „Демократична България“ и задкулисния кръг „Капитал“.

Миналата година Добромирова твърдеше, че живее във Франция, за да не бъде арестувана в България. Ивет Добромирова не отрече публикации, че междувременно се занимава с изграждането на позитивен образ в социалните мрежи на Черепа. По-късно ПР-ката се прибра в страната и нищо не й се случи, но се разбра, че отношенията й с Васил Божков вече са охладнели.

Ивет Добромирова стана известна с организирането на протести срещу правителството на Пламен Орешарски през 2013-2014 г. По-късно се разбра, че Добромирова си е купила голям апартамент на пл. „Народно събрание“. В последните години Тетте, както протестърите започнаха да наричат ПР-ката, влоши отношенията си с повече от тях.



Включването на Добромирова като ПР-ка на кандидат-президентската двойка Лозан Панов-Мария Касимова-Моасе със сигурност ще й осигури добри приходи. За предсрочните парламентарни избори на 11 юли се оказва, че именно „Демократична България“ е платила най-много за ПР и реклама.

Формацията, която се смята за политическото крило на задкулисния кръг „Капитал“, е платила официално над 1,6 млн. лв. за билбордове и медийни участия. По всичко изглежда, че от „Демократична България“ планират да счупят този рекорд и за предстоящия вот 2 в 1, тъй като от днес на много места в столицата и страната могат да се открият нови билбордове.

Макар кампанията на Панов-Моасе да е добре финансово подсигурена, Добромирова ще има непосилната задача да смекчи безкрайното его и чувство за самодостатъчност на председателя на Върховния касационен съд. Провалът на кандидат-президентската двойка е почти сигурен, особено след като Касимова-Моасе се обяви за легализиране на гей-браковете у нас и задължителното ратифициране от България на скандалната “Истанбулска конвенция“.