Към мен се подходи много сериозно. Предложи ми се да съм на страната на народа, да съм против ГЕРБ, да се боря с корупцията - неща, които исках да правя, като влязох в парламента. Това каза пред БНТ независимият депутат Николай Радулов.

Той заяви, че по всяка вероятност ще подкрепи кабинет "Василев", но не иска да е категоричен, преди да види състава. "Нека видя целия състав и ако имам някъде бележки или съмнения, се надявам те да бъдат разсеяни"

Николай Радулов знае само за част от имената в кабинета. Отказа да ги посочи, но заяви, че за него би притеснително Гроздан Караджов отново да бъде сред тях. Каза още, че около проектокабинета се носят множество спекулации.

Радулов коментира изказването на Бойко Борисов, че "депутати се пазарували с биткойни": "Много ми харесва тази история с биткойните, защото очевидно Борисов се беше упражнявал да произнася това наименование, то му е доста чуждо. Но това значи, че дори в главата му се случва дигитализация, което е положително."

Управленската програмата е амбициозна, ще е прекрасно да бъде изпълнена поне половината да се изпълни, коментира депутатът. И в момента продължават преговорите с коалиционните партньори и независимите депутати.

Попитан дали напускането на "Има такъв народ" си е заслужавало, Николай Радулов отговори: "Аз не се боя от помията, за мен е по-важно да остана верен с хората, с които бях на площадите. За мен е важно това, което те искаха и което ИТН твърдеше, че иска да се осъществи - борбата с корупцията, трансформацията на службите, борбата за една качествена и ефективна администрация. Аз не бях затруднен, тъй като не съм член на ИТН."

Той уточни, че е участвал в създаването на програмата на партията. "За съжаление установих, че лидерите на тази партия не са я чели дори. Те предлагаха кандидати, които правеха в публичното пространство изказвания, от които си личеше, че нито са чели програмата, нито ги интересува това, което пише в нея", коментира Радулов.