Нова информация за укритието на Ахмед Доган, който на 1 септември напусна сараите в „Росенец”, скрит като мишка на задната седалка в колата на Рамадан Аталай, сензационно съобщи Гюнер Тахир.

"Говори се, че Ахмед Доган е напуснал страната и е в Русия. Лично аз не бих се изненадал, ако наистина през Черно море е отишъл до Русия. Временно. Имам някаква информация, щом го казвам. Той не може да напусне в посока юг, защото не е желан в Турция. Най-естественото място, ако е в чужбина, е да е в Русия“, заяви бившият заместник-председател на ДПС и настоящ лидер на партия Национално движение за права и свободи (НДПС).

Къде е Доган? Мести се почти всеки ден, пазен от гардове

Това означава, че Доган е потърсил убежище при покровителите си. Тези дни издателят на "24 Родопи" Илхан Андай разкри, че Доган има забрана до гроб да стъпва в Турция, защото е проект на Москва и обслужва интересите на Кремъл. Андай цитира и думи на Касим Дал, според които Сокола е най-успешният проектна ДС и КГБ в България. Документи за работата на Доган в пполза на Русия се падят в Анкара и Москва, категоричен е журналистът.

Според Гюнер Тахир фракцията на Доган ще продължи да пречи на ДПС-Ново начало да се регистрира за предсрочния вот на 27 октомври.

„Като погледнах състава на 22-те районни избирателни комисии, които вече са утвърдени от Централната избирателна комисия, виждам, че надделява фракцията около Доган“, коментира Тахир и предположи, че и двете конкурентни коалиции ще влязат в следващия парламент.

Защо огромният 25-членен състав на ЦИК получава своите прекомерни възнаграждения, когато повече от половината участващи отсъстват в най-важния момент от своята дейност, а председателят е на екскурзия  в Азербайджан, попита Гюнер Тахир по повод абсурдното решение на ЦИК да приеме едновременно документите за изборите на ДПС-Ново начало и на деребеите около Доган, без обаче да им сложи входящ номер.

Доган напуснал имението на Рамадан Аталай! Това ли е новата му "квартира"

„Първоначално смятах, че разпределението на гласовете ще бъде в пропорция 60 на 40 процента в полза на хората около Доган, но като гледам как работи ДПС – Ново начало, смятам, че биха могли да изравнят силите“, допълни Тахир в ефира на "Евронюз".

А пред Банкерь Гюнер Тахир казва: "Доган обяви, че е над всичко – над Централен съвет, над Централно оперативно бюро, над цялата партия, а обвиненията срещу Пеевски бяха точно в тази посока – че управлява еднолично”. Видимо Доган е изтървал юздите в ДПС, каза още Тахир.

Според него анализът от кадровите размествания показва, че поне 10 района са с Пеевски, сред тях важни региони като Търговище, Хасково, Кърджали.

Разходите на Доган винаги са се плащали не от неговия джоб, а от партийната каса на ДПС, респективно от държавната субсидия. Почетният председател винаги се е правил на щедър с пари от централата на партията.

Според Тахир не е ясно в коя партийна структура членува Доган.