Втори скандален запис изтече в мрежата на разговори на висшето ръководство на "Продължаваме промяната". На записа Асен Василев разговаря с мъж, чийто глас прилича много на този на Алексей Петров. На срещата присъства и Кирил Петков, към когото мъжа се обръща, очевидно очаквайки още някой да се присъедини към срещата, а Кирил Петков отговаря: „Тука е“. 

Именно благодарение на Румен Радев, ПП изобщо влязоха във властта и управлението на държавата, както и бяха продуцирани като политически проект.

Изтече скандален ЗАПИС на Киро, Лена и Василев за незаконен кеш в торби и „неофициални“ 1,5 млн. от Бобоков

Оказва се, че Асен Василев, който е бил финансов министър добре е знаел за „Радев кеш“ /има се предвид очевидно „пътя на копринката“/, но нищо не е предприел…

Президент Радев кеш.

Мъж: …

Асен Василев: … Да. Кирил ви разказа в общи линии. Трябва да почнем да мислим за втория мандат. А сега Бойко разбира се се опитва, дет се вика казва, министъра на културата да вземе… министър, да каже…

Мъж: Щото… Да има ръка.

Асен Василев: Да. Даже едно пръстче буквално в момента.

Мъж: Ха-ха, в момента.

Асен Василев: А, но това е… Сега, истината е, че от друга страна моят прочит. Той разбира и …, че всъщност ако някой ще разбие ГЕРБ, това няма да сме ние, това ще е президентът. Защото си представи едни нервни избори, в които президентът с кеша, който има, вдигне едни независими кандидати, които са по-лоши за разлика от евроатлантиците от ГЕРБ. Захване ги с кеш, почнат да купуват и полицията удря само на ГЕРБ купувачите, а неговите купувачи си стоят.

Мъж: Така.

Асен Василев: И тогава ние избори в Бяла Слатина посмъртно няма да спечелим, обаче президентът може и да спечели.

Кирил Петков: Бързият печели.

Асен Василев: И Бойко това го разбира и аз това му казах – ние ще вземем пет-шест-десет… Той ще вземе сто.

Мъж:….

Асен Василев: Да, аз вярвам, че нашите, нали, сигурно ще са по-големите, ма, в крайна сметка…

Мъж: … другото, да.

Асен Василев: И не, и тука контролът е много по-слаб, отколкото е в Бяла Слатина.

Мъж: Така е, така е.Асен Василев: Ние. Той това го осъзнава, но според мен разбира се, че неговите са също…, макар че…

Мъж: … Влиза ли?

Кирил Петков: Тука е. …

Следва продължение на поредицата скандални записи.

Вчера изтече скандален запис от среща на Асен Василев, Кирил Петков и Лена Бориславова. В него става дума за незаконен кеш, „кеш в торби“ и просене на „неофициални“ милион и половин за кампанията от бизнесмена Пламен Бобоков. 

Това е запис от среща на Асен Василев, Кирил Петков, Лена Бориславова и Николай Денков по време на последните парламентарни избори преди съставянето на Сглобката.

Записът е публикуван от Afera.bg.