Изненадващ обрат в парламента. При опит за вдигане на партийната субсидия за партиите, депутатите всъщност премахнаха и съществуващия 1 лев на глас.

Неочакваният обрат в пленарна зала се случи по време на гласуванията в бюджета и на практика остави партиите без пари за догодина.

Предложението на управляващите субсидията да е 1 лев на глас получи подкрепата само на 103 депутати от ГЕРБ, "Воля" и двама независими.

За сметка на това БСП, ДПС и "Обединени патриоти" събраха 120 гласа и успяха да отхвърлят предложението за намаляване на субсидията на левче.

В същото време бе отхвърлено и предложението на БСП за 8 лева на глас.

Важна новина за партийната субсидия

В парламента настана смут, предаде БГНЕС.

В момента финансовият министър обсъжда ситуацията с Менда Стоянова, тъй като не е ясно как ще бъдат финансирани партиите и дали ще се върне старото положение от 11 лв. на глас.

В същото време в стаята на ГЕРБ в парламента се провежда среща с финансовия министър Владислав Горанов и "Обединени патриоти". 

БЛИЦ припомня, че по-рано днес председателят на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че „Бойко Борисов и Корнелия Нинова са се договорили ГЕРБ да не са в пълен състав, за да мине предложението на БСП за 8 лв. партийна субсидия на глас“.

Малко след това лидерът на БСП му отвърна.

Коментар по темата направи и финансовият министър Владислав Горанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!