Искам да благодаря на всички избиратели, които днес ни подкрепиха. Това заяви след днешните местни избори от централата на ГЕРБ министър-председателят на България и лидер на партията Бойко Борисов.

"Благодаря на колегите и структурите за това, което направиха. Всички обичат да говорят за промяна, но тя започна от нас. Ние направихме големи промени в партията, особено в София. За мен резултатът е един - безапелационната победа над БСП. В София - двойна", каза той.
 

"Дали сега ще опитат с мимикрии като хамелеони с опашките да водят преговори за подкрепа с други партии не ме интересува", заяви Борисов.

"Тея БСП са много интересна партия. Искат субсидии, но като дойдат избори, нямат кандидати. Манолова губи два пъти от Манолова. За каква победа ми говорят?", запита Борисов. 

"Те си играят с демокрацията. Дори Чърчил е казал - нищо по-добро от политическите партии няма", каза премиерът.
 

"Докато сме първа политическа сила няма отстъпление", смята той.

"По никакъв начин не се усети липсата на Цветанов. Липсва ми, но винаги съм казвал - и без мене и без него петелът ще съмне. Тази кампания беше доста мъдра и зряла от всички политически парти", каза Борисов.

"Пожелал съм успех на Цветанов, а структурите показаха, че могат да работят и в много по-тежки условия. Видяхте, че нито правихме откриване, нито закриване, нито нищо. Пожелавам на политическите партии, които казват, че са ни опоненти, да си издигат свои кандидати, не да припознават независими", каза Борисов. 
 

"Считам, че десните хора са демократи - мислещи, знаещи, можещи и разсъждаващи. Ако те мислят, че тия кукувици от БСП, са промяна, костинбродска промяна, да ги подкрепят и да им е честито. Аз съм демократ и вярвам в избора на хората", каза той.

"Единственото сигурно нещо е "Орландовци". Всички рано или късно сме там. Благодаря на Господ, че пак ме подкрепи срещу тези лоши хора. Това са най-корумпираните и крадливи. Те говорят, че ще са промяна. Невъзможно", констатира премиерът.

"Помислете си дали ще е по-добре с "костинбродската" афера като кмет", заяви лидерът на ГЕРБ.

БЛИЦ припомня, че според данни на екзитполове Йорданка Фандъкова печели битката за София, а преднината й пред втория кандидат Мая Манолова е 10%. Двете ще отидат на балотаж в идната неделя. 

В много от градовете ще има балотажи, а различни партии и коалиции ще се борят за гласовете на избирателите. 

 

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!