Ние сме институционална партия, ще се отзовем на поканата за среща на ПП-ДБ.

Това заяви на извънреден брифинг депутатът от ГЕРБ Деница Сачева.

По думите й обаче е странно как партия, която е загубила повече от 300 000 гласа на последните избори, се смята за най-правилния избор да състави правителство.

„Срещата ще се проведе най-вероятно в рамките на сряда. Ще присъстваме аз, Росен Желязков и Рая Назарян. Ние обаче няма да подкрепим правителство с втори или трети мандат“, заяви Деница Сачева.

„Парламентът произлиза от думата за разговори и затова сме отворени за диалог“, добави тя.

"Искането на ПП-ДБ е станно, защото няма как някой да иска да управлява и да си реализира идеите с едва 39 народни представители", каза Сачева.

Според нея няма смисъл да се губи времето на хората с три месеца, защото ГЕРБ няма да подкрепи втори и трети мандат, съответно е ясно, че ще се стигне до нови избори. 

Думата взе и Теменужка Петкова:

„Трябва да назоваваме имената с истинските им имена. ПП-ДБ правят заявка, че само те са антикорупционери и сега ще тестват останалите партии в НС, това не е така. Често под маската на борбата с корупцията стоят точно такива неща. Зад тях стоят корупционни скандали, например за GEM CORP. Сигурно си спомняте и скандала с контрабандата с Агенция Митници, кучетата, пачките и т.н.“, припомни тя.

По думите й ПП-ДБ дължат отговори за всичко това.

„Трябва да сме наясно, че правилата, за които говорят колегите от ПП-ДБ относно КПКОНПИ, са разработени от Рая Назарян и Мария Габриел, не от тях“, уточни Петкова.

„Те твърдят, че ПП-ДБ са единствената проевропейска партия в България. Това ви е ясно, че не е така“, заяви тя.

Двете се обединиха около тезата, че е важно партиите да започнат да решават реалните проблеми на България.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!