Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов бе потърсен от управителя на БЛИЦ Ивайло Крачунов, за да каже от първо лице мнението си за ситуацията в правителството.
"В този сложен момент при всякаква липса на алтернатива ще е изключително безотговорно, ако Бойко Борисов си подаде оставката. Напротив - той трябва да хване бика за рогата и да продължи напред, за да се справи с най-острите проблеми в държавата. Това са интеграцията на ромите и демографската криза", заяви пред БЛИЦ Каракачанов.
 

По-рано днес министър-председателят Борисов обяви на форум на ГЕРБ, че ще се допита до коалиционните си партньори от ВМРО и НФСБ по въпроса дали да се оттегли от кабинета.

Борисов каза подава ли оставка!

"Демографската криза е много тревожен проблем. Броят на пенсионерите се изравнява с този на работещите хора. Получава се така в момента, че един работещ човек храни един пенсионер. Не по-малко тежък проблем е интеграцията на ромите.

Съществен въпрос е и земеделието. Ние можем да произвеждаме мляко, месо, хляб, вълна и други продукти, а не да внасяме 20-годишно замразено месо от чуждите държави. Имаме потенциал като страна да задоволим потребностите на вътрешния си пазар, а не да прибягваме до внос", подчерта Каракачанов.

Вицепремиерът попита пред БЛИЦ каква е политическата алтернатива, ако Борисов в този момент подаде оставка.

Схватка: Протестъри пробваха да нахлуят на конференцията на ГЕРБ, но ето какво им се случи! СНИМКИ

"БСП ли е алтернативата? Та там не се знае дали кой измежду Корнелия Нинова или Кирил Добрев ще командва партията. Доколкото знам този въпрос ще се реши не по-рано от средата на месец септември.

"Да, България" ли са алтернативата? До момента не съм ги чул да говорят за друго освен за съдебна реформа. Та те защитават джендърите и гей браковете! Те ли са алтернативата за управлението на държавата?



Румен Петков ли е алтернативата? Той по-скоро има афинитет да се навърта около фонтани и да се облекчава!

Мая Манолова ли е алтернативата? Същата тази Мая, която с фланелка се опитваше да защити правителството на Орешарски! Тя ли е алтернативата?"

Костадин Костадинов, който бърка Европейския съюз със Съветския съюз ли е алтернативата?", направи риторична ретроспекция на главните действащи лица от протестите, Каракачанов.

"И, ако в края на 1996 година и началото на 1997 г., когато правителството на Виденов фалира държавата и банките, алтернативата беше Обединени демократични сили, то днес алтернатива на правителството няма.

Затова според мен Борисов трябва да продължи да управлява. Да, допускат се и грешки, но страната ни макар и бавно върви напред", подчерта вицепремиерът Каракачанов пред БЛИЦ.