България отзовава 70 руски дипломати. Новината бе оповестена от премиера в оставка Кирил Петков.

Той уточни, че това е станало благодарение на службите.

Петков каза, че те са идентифицирани като хора, свързани със службите на Русия и са работили срещу нашата родина.

"Всеки който работи срещу интересите на България ще бъде отзован", заяви от кулоарите на парламента премиерът в оставка Кирил Петков.

"Нашите служби ги идентифицираха като хора, които са работили срещу интересите на родината ни. Искам да поздравя службите и Външно министерство, че си е свършило работата", каза той. 

"Не мога да ви кажа какво са направили срещу страната ни, но мога да споделя, че голяма част от тях са работили за чужди служби и дипломатическата им роля тук е била просто прикритие", допълни премиерът в оставка.

Петков не пожела да обясни от кога тази операция е била в сила и хората са били следени. 

"Представете си, това са 70 човека! Това е голяма бройка. Те са били на различни официални позиции. Те са дипломати към руското посолство", заяви премиерът в оставка. 

"Това не е агресия към руския народ. Нямаме нищо против тях, просто когато чужди правителства се опитват да се месят във вътрешните работи на България, ще се противопоставим", допълни той. 

По думите му в неделя се очаква един пълен самолет да замине с въпросните дипломати към Москва

"Тази вечер имаме коалиционен съвет. Ще бъдем там по-късно. След като говорим с коалиционните си партньори, ще решим какво да правим", каза той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!