Читател на БЛИЦ изпрати на редакционната ни поща кореспонденция, за която твърди, че е между зам.-министър Михаил Стойнов и Ивайло Филипов, изпълнителен директор на "Информационно обслужване" АД, които извършват броене на резултатите от изборите. Самото съобщение представлява код. 

По думите на читателя ни, който твърди, че е държавен служител и е пожелал анонимност, инструкциите в мейла гласят, че "това може да се използва".

Към този момент все още не са ясни истинността на тази кореспонденции, както и кодът. Възможно е те да са дело и нашумелия и използван все повече напоследък изкуствен интелект.

Публикуваме мейла до БЛИЦ без редакторска намеса:

Уважаеми дами и господа,

Приложено изпращам e-mail кореспонденция, в която зам.-министър Михаил Стойнов изпраща части код на Ивайло Филипов, изпълнителен директор на "Информационно обслужване" АД, които извършват броене на резултатите от изборите, с инструкции това да "може да се използва", както и че го чака да каже дали е ок за да продължи със стъпките.

Поне на мен ми се струва че това е пряка подготовка за подмяна на резултати, с или без машини!

Предвид функциите ми на държавен служител моля да остана анонимен.

Здрасти,

Както говорихме, прегледах нещата и извадих следното, което може да ползваш при подготовката за уикенда. Когато си готов ми кажи и да задействам останалата част защото нямаме много време.

Ето извадката:

реътре by Blitz bg on Scribd

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук