Слави Трифонов готви инвазия за кметските избори на есен, научи БЛИЦ от два независими източника.
Гологлавият водещ вече е провел предварителни сондажи със социолози и в близките седмици смята да предприеме обиколка в страната.

Трифонов има намерение да издигне 18 кандидата в големите областни градове и по този начин да направи генерална репетиция за следващия парламентарен вот.

За целта Дългия внимателно опипва почвата преди да застане с името си зад определени личности, които според него имат шанс да станат градоначалници.

След напускането си от bTV, Трифонов все още не беше заявил твърдото си намерение да влезе в политиката, но сега то вече е факт, независимо, че на този етап е неофициално.

Нещо повече - Дългия е активирал сценаристите си да търсят не само подходящи кандидати за местните избори, но и такива, които да оглавят негови политически офиси в централната част на България.

До този момент Трифонов проведе два кастинга за млади политици.

Последният бе преди близо година, когато заедно с доктор Иван Нинов, професор Атанас Раденски и доктор Йордан Бъчваров направиха събеседване с избрани от тях българи, които заявиха желание да участват в промяната на политическата система.

Ивайло КРАЧУНОВ