Извънредно в БЛИЦ! Стана ясно кой гласят за премиер Радев, Доган и групата им

Олигархът Николай Вълканов и жена му Румяна се облизват за обществени поръчки

Президентът Румен Радев, съзаклятникът му Ахмед Доган и провалените шефове на ПП-ДБ Кирил Петков и Христо Иванов гласят за служебен премиер бившия министър на строителството Андрей Цеков.

Настоящият народен представител от "Промяната" е сочен за мястото на шефката на парламента Рая Назарян, която заговорниците искат да торпилират. 

Залогът за нейната глава е министърпредседателското място, което Радев и компания искат да овладеят.

През ловката маневра Доган, Радев, Петков и новото момче за всичко в сараите - Христо Иванов, се надяват да захранят с обществени поръчки Николай Вълканов и жена му Румяна, която има огромни апетити в бизнеса с електроенергия.

70-годишният Вълканов с удивително черната си коса минава за любимец на Радев и Ахмед Доган. На любителя на луксозната храна и напитки дори бе подхвърлен орден "Стара планина", който явно толкова е девалвирал, че вече се възприема като дрънкулка.

Другият, който очаква да се облажи от новата политическа конфигурация, е близкият до Ахмед Доган олигарх Румен Гайтански - Вълка.

Секретарят по вътрешна политика на Радев Николай Копринков е поредният, който няма търпение да лапне някоя и друга обществена поръчка.

Плановете на новите политически лъжеиграчи се разпростират още по-нашироко и предвиждат да си настанят в новия служебен кабинет и услужлив вътрешен министър. 

Сегашният Калин Стоянов показа характер и неотстъпчивост, което го прави неприемлив за кликата около Радев, Доган и новия му слуга Христо Иванов.

Чрез скандалния съветник Пламен Узунов групичката иска да си постави свой човек в МВР, който да замита безчинствата на Кирил Петков.

Като фаворит за вътрешен министър се спряга името на П. Петров, който неотдавна бе уволнен от системата.

Заговорниците имат пълно медийно и информационно обслужване от задкулисния кръг "Капитал". Освен че нонстоп дава трибуна на приятелите си Христо Иванов и Кирил Петков, жълтите електронни страници на Прокопиев се превърнаха в плацдарм и на отцепниците от ДПС, които гравитират около Доган.