„Рисковете в това правителство са два. Първият е поведението на Патриотите и по-специално на Валери Симеонов. Той излезе на политическата сцена с много остри и разделящи изказвания. Ако продължи, ще ни отдалечи от ЕС и ще създаде проблеми в обществото.
Вторият е свързан с това, че засега не се вижда някакво желание да се правят реформи”, коментира в „Здравей, България” Ивайло Калфин, бивш министър в кабинета „Борисов 2”. 

„За да има реформи, трябва да има експертна компетентност и политическа подкрепа. Експерти има, но все още за мен е тайна дали ще има подкрепа”, допълни той.

Относно спорната биография на Румен Порожанов, който ще заеме поста на министър на земеделието, бившият земеделски министър в кабинета „Борисов 1” Мирослав Найденов даде положителна оценка на работата му, когато са работили съвместно.

„Колко ще изкара това правителство зависи от Борисов. Напрежението ще е голямо и проблемът ще дойде не толкова от опозицията в лицето на БСП, колкото от липсата на дясна алтернатива, тъй като всички десни партии останаха навън”, на мнение е Найденов.