Калоян Методиев отписа Слави за кабинет и каза Радев кого ще прецака с трети мандат

Третата партия може да се превърне в пушечно месо и не е много ясно дали ще бъде БСП, "Демократична България" или "Изправи се! Мутри вън!"

"Прекалено бързо новите партии получиха "височинна болест", започнаха да правят гафове, с които не оправдават надеждите на своите избиратели за нов морал", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS бившият началник на кабинета на президента Румен Радев Калоян Методиев.

Той смята, че новите депутати "са се изложили отвсякъде", приемайки решението да вдигнат възнагражденията си и да се возят в нови автомобили. 

Калоян Методиев посочи, че в момента само може да се гадае какво ще се случи, защото всичко е в главата на Слави Трифонов, а той е склонен да прави изненади, но след отказа от мажоритарното гласуван – лидерът на "Има такъв народ" няма какво да предложи на последователите си.

"Можем само да гадаем какви са му намеренията на г-н Трифонов. Но все по-малко очаквам да се състави правителство с мандат на "Има такъв народ". Смятам, че след отказа им от мажоритарното гласуване вече няма какво да предложат на избирателите, което да ги привлече, защото музиката е до едно време", сподели Методиев.

Калоян Методиев смята, че отговорността започва да приближава към държавния глава, защото съставянето на стабилно правителство става все по-илюзорна идея.

"Служебно правителство не може да реши проблемите на страната в момента", категоричен бе обаче Калоян Методиев.

Той вярва, че третата партия с мандат може да се превърне в пушечно месо и не е много ясно дали ще бъде БСП, "Демократична България" или "Изправи се! Мутри вън!".

Поражението на БСП за него е следствие на серия от фактори - COVID, наличието на новите формации, брутална вътрешна опозиция и като цяло социалистите са пострадали от собствената си демократичност.