Интервю на Илиана Беновска с председателя на ГС на БСП-София Калоян Паргов след тържествената сесия на СОС от 17-ти септември 2019 г.

Илиана Беновска: Г-н Паргов, честит празник на София?

Калоян Паргов: Честит празник на Вас и на всички столичани!
 
Илиана Беновска: Зададохте много странен тон със своята реч по случай празника на София, може да се каже, че „заровихте томахавката“ преди да започне битката за кметския пост, призовахте за толерантност, градивност и пазене на интересите на избирателите и София?
Калоян Паргов: Да, защото хората не ги интересуват партийните пристрастия и в днешния празничен ден освен да им пожелаем да са живи и здрави, да се гордеят с факта, че са част от нашата древна столица, която расте, но не старее, да бъдем градивни и да търсим решения на проблемите, но мисля, че днес беше времето за една обидчива равносметка вследствие на разразилата се вече предизборна кампания.

Мисля, че днес е повод за празник и позитивността, толерантността, вярата, надеждата и любовта трябва да са ни обладали, за да предадем тези усещания на всички столичани.
 
Илиана Беновска: Това само за празничния ден ли е, или ще се опитате да поддържате подобен модерен тон, подчертавам, на кампанията?
Калоян Паргов: От днес започва и оттук така до края на кампанията.
 
Илиана Беновска: А вашият кандидат кмет на София Мая Манолова, тя е известна с острия си език и бойко поведение, тя дали ще се впише в тази ваша концепция за добър и градивен тон?
Калоян Паргов: БСП е една от партиите, които подкрепи Мая Манолова, казвам една от многото партии, така че се надявам, че този тон ще бъде част от нейната реторика, макар че много хора се опитаха да я изнервят през последните два месеца, за да й придадат по емоционално краен тон, но да им кажем в днешния ден, че няма да им се получи.
 
Илиана Беновска: Вчера стана дума за медиите, Борисов каза, че и той като Корнелия Нинова ще спре да пуска медии при себе си, ставаше дума за това, че Корнелия Нинова не пуска „Радио К2“ на „Позитано“, Вие дали ще ни допускате на вашите събития, или ще ни направите медия, която отразява само ГЕРБ?
Калоян Паргов: Мисля, че „Леге“ е отворена за всички журналисти и сме го доказали!
 
Илиана Беновска: За „Позитано“ 20 не отговаряте?
Калоян Паргов: Аз отговарям за „Леге“ 10.
 
Илиана Беновска: Добре дошли ли сме на „Леге“?
Калоян Паргов: Винаги сте били добре дошли и винаги сте присъствали на нашите брифинги, пресконференции и събития, когато са били в сградата на „Леге“ 10.
 
Илиана Беновска: Благодаря Ви много!