БСП не трябва да допуска крамоли и драми да попречат на устрема и заряда в редиците на партията. Това каза Калоян Паргов, председател на Софийската организация на БСП.

„Малко не ни достигна да победим на тези избори. Тази разлика с ГЕРБ не е от драматичните разлики, които се наблюдаваха през последните години. Имаше големи очаквания за промяна в България, предвид резултата, който всички очаквахме, които много социолози предвещаваха месец и половина преди изборите на 26 май. Но ако направим сравнение - това е най-добрият резултат на БСП на европейски избори, откакто се провеждат, и като абсолютен брой гласове, и като мандати. Но има много изводи, които трябва да си направим, свързани с това защо за втори пореден път не ни достигна малко предвид големите очаквания да станем първа политическа сила. Това е обект на този първоначален анализ, който в момента тече в рамките на заседанието на Националния съвет“, коментира Калоян Паргов, цитиран от Фокус.

По думите му оставката на Корнелия Нинова, която е личен акт, ще бъде разглеждана на предстоящото заседание на Конгреса на 16 юни.

„Дали ще приемем този личен акт и ще вървим към избор на нов председател или няма да го приемем и ще има изненади, това ще бъде воля на най-висшия орган на партията“, отбеляза Паргов.

По думите му най-важното в момента е БСП да запази мотивацията и да не отслаби мобилизацията в редиците.

„Резултатите по места ни дават основание да сме обнадеждени, че на местните избори през есента БСП ще ма засилено присъствие и връщане в местната власт. Имаме четири области, в които печелим, имаме повишен изборен резултат на много места. В над 100 общини БСП има всички шансове да спечели на местни избори. Не трябва да допускаме крамоли и драми да попречат на устрема и заряда след изборите на 26 май, надъхани и готови за изборен успех“, подчерта Калоян Паргов.

„Една от най-важните спойки в БСП е усещането за опасност, тогава партията забравя за противоречия и се консолидира. Считам, че и този път БСП ще прояви мъдрост и ще излезе от тази ситуация, която може да има и своите положителни страни“, каза още Калоян Паргов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!