Оставката на Елен Герджиков е „маневри на третия етаж“. Това каза пред „Фокус“ Калоян Паргов, председател на Софийската организация на БСП.

Според него има престрояване на редиците на ГЕРБ.

„През последните близо 2 години политическата обстановка се промени, ГЕРБ е в изолация, тя вече не държи националната власт, това рефлектира и върху местната власт, най-съществено върху столицата, в сърцето на ГЕРБ – София.

Очевидно е, че има престрояване на редиците в ГЕРБ. Без значение на предимството, което им дават социологическите проучвания за предстоящите парламентарни избори, те отново ще останат в изолация, тъй като по предварителни заявки никой няма да иска да прави правителство с тях.

Остава единствено местната власт като убежище и място за окопаване. На това се дължат може би и тези „маневри на третия етаж“.

За мен е учудващо, г-н Герджиков подава оставка, макар че последните близо две години няма заседание на Общинския съвет, на което ние не сме го критикували по начина на водене и по процедурата“, допълни председателят на Софийската организация на БСП.

Калоян Паргов каза още, че предстои да се види стратегията на ГЕРБ по отношение на Столична община. А в четвъртък ще се състои избор на нов председател.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ