Има политически и криминален сценарий за изваждането на ДПС от политическата сцена. Това заяви депутатът от ДПС Камен Костадинов по бТВ по повод случващото се около партията след смъртта на Ахмед Емин. Част от този сценарий е и делото "Лиани", затова ДПС настоява то да бъде разсекретено и представено на българското общество, заяви още Камен Костадинов.
Авторите на този сценарий са с болна психика. Той е започнал още през 2005 година, когато след изборите за евродепутати другите партии са се стреснали, че ДПС може да стане първа политическа сила. Авторите и изпълнители на сценария са групата, която доведе до оставката на Румен Петков, заяви още Камен Костадинов.

По думите му той цели до такава степен да се демонизира и сатанизира ДПС, че електорално да стане невъзможно коалирането на партията след изборите. Камен Костадинов допусна и хипотезата, че част от сценария може да бъде и евентуалното убийство на Доган, че може би има и замесени служители от тайните служби, но на по-задни позиции. По думите му лидерът на ДПС не е допускал, че е бил мишена.

Според Камен Костадинов участник в сценария срещу ДПС е и НДСВ. Той заяви, че е изумен от поведението на председателя на вътрешната комисия Минчо Спасов, който си е позволил да провали заседание на вътрешната комисия, заигравайки се с гнусни тайни мисли по разработката "Лиани". Затова ДПС иска отварянето на цялото дело и то да бъде представено на обществото, каза още Камен Костадинов.

Във връзка с изказванията на първия началник на кабинета на Ахмед Доган - Мохамед Реджеб, че Доган е бил на косъм от смъртта, Костадинов заяви, че наистина ДАНС трябва да даде отговори на многото въпроси, които възникват.

Затова призова и самия Реджеб, който потвърди, че тайните служби знаят истината за смъртта на Ахмед Емин.  На въпрос дали Емин е искал да убие Доган, Реджеб отговори: "Кого е чакал Емин? Доган може би е видял с очите си смъртта и това не му е за първи път". Реджеб призова ДАНС и НСО да кажат дали има опасност за живота на лидера на ДПС и защо той е охраняван повече от президента. /БЛИЦ