Карадайъ с горещ призив към всички партии след срещата с Радев БЛИЦ TV

Да заложим на диалога още отсега, след изборите той ще е важен, заяви лидерът на ДПС

Невъзможно е да се излъчи правителство в това НС. Поговорката гласи, че къщата е такава, каквато е основата. А основата на това НС тръгна на арогантността, самонадеяността, т.е. липсата на диалог. Това заяви след консултациите при президента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Видяхме, че при наличието на толкова много кризи от нормално естествено е властимащи и опозиция да са в диалог в търсене на проблемите на гражданите. В момента виждаме, че не само липсваше диалог, но в последните дни видяхме, че в управляващата коалиция също не е имало диалог. Т.е. основата на 47-ото НС е такова, че няма как да излъчи стабилно и отговорно правителство.

От тази гледна точка по-нормално, правилно е всички да си вземем поука от уроците на последните 12-13 години, да застанем много отговорно пред гражданите, да предложим своите платформи, да кажем какви са ни целите, гражданите да натоварят различните партии с определена отговорност.

Отсега се вижда, че еднопартийно управление няма да има. Да заложим на диалога още отсега, след изборите той ще е важен”, каза още Карадайъ.

БЛИЦ припомня, че в понеделник сутрин премиерът Кирил Петков подаде оставка през куриер. Причината е вотът на недоверие, гласуван през миналата седмица в парламента, по време на който правителството падна. 

Против оставането на кабинета "Петков" гласуваха депутатите на ГЕРБ, ИТН, ДПС и "Възраждане" и така записаха решението си като историческо, след като направиха това правителство първото паднало в новата история на страната чрез подобно гласуване. 

В понеделник президентът пък свика консултации с представителите на ПП, ГЕРБ, БСП, ДПС. Във вторник такива ще се проведат и с останалите парламентарно представени партии - "Възраждане", ИТН и ДБ.

От ПП обаче не се появиха при президента, оправдаха се със заседанието на бюджетната комисия. 

БСП също заявиха, че няма да присъстват на консултациите. 

Реакцията от "Дондуков" 2 не закъсня.

ГЕРБ уважиха поканата на държавния глава. А след срещата заявиха, че ако мандатът отиде при тях, ще го върнат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!