Кирил Петков и представители на "Продължаваме промяна" (ПП) няма да се появят на "Дондуков" 2, където по-рано днес бяха поканени от държавния глава Румен Радев за консултации преди връчване на проучвателния мандат за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент. 

От парламентарната група на "Продължаваме промяната" потвърдиха за БНР, че техни представители няма да успеят да участват в насрочените за 13 часа днес консултации от президента с представители на формацията.

Причината е, че в момента има заседание на бюджетната комисия.

Държавният глава започва днес срещи с парламентарните партии преди да бъде връчен първи мандат за съставяне на правителство в този парламент.

Втората среща на президента днес е насочена в 14,15 и с представителите на ГЕРБ-СДС. 

БЛИЦ припомня, че в понеделник сутрин премиерът Кирил Петков подаде оставка през куриер. Причината е вотът на недоверие, гласуван през миналата седмица в парламента, по време на който правителството падна. 

Против оставането на кабинета "Петков" гласуваха депутатите на ГЕРБ, ИТН, ДПС и "Възраждане" и така записаха решението си като историческо, след като направиха това правителство първото паднало в новата история на страната чрез подобно гласуване. 

В понеделник президентът пък свика консултации с представителите на ПП, ГЕРБ, БСП, ДПС. Във вторник такива ще се проведат и с останалите парламентарно представени партии - "Възраждане", ИТН и ДБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!