С попълването на състава на ЦИК тя няма да стане по-законна. Отсега ГЕРБ създава предпоставки за парламентарна криза след изборите. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна в декларация от името на ДПС. 

Със системното незачитане на Конституцията и законите на страната от ГЕРБ не се санира незаконният състав на ЦИК, заяви лидерът на ДПС.

С негласуването на оставката на Цвета Караянчева не се санират незаконните действия и бездействия на председателя на парламента. Без нито аргумент по представените мотиви  за исканата оставка на председателя на НС, с приемането на откровената лъжа че е извършена проверка на документи които и до днес не са ни предсравени, каза Карадайъ.

Все още не е разгледан сигнала за несъвместимост на член на ЦИК от органа по избора- Народното събрание, а не коя да е комисия на НС. Това поставя посд съмнение законността на състава на ЦИК и легитимността на нейните решения. Политическата оценка на това решение се заключава в лъжа, наглост арогантност, подчерта лидерът на ДПС.

Дотук се стига когато някой се самозабрави. 11 години ГЕРБ ползват силата като аргумент и не обръщат внимание на силата на аргументите, допълни той. По думите му ГЕРБ имат шанс да свалят съмнението за незаконни избори за нов парламент.

Според Карадайъ ГЕРБ могат да преведат в съответствие състава на ЦИК и да свалят доверието в Караянчева като председател на парламента.