Кой докара тези, които къртиха павета и ги хвърляха срещу полицаите?. Спрейовете и сълзотворния газ, които използваха, закупени от магазините срещу мечки – кой ги донесе? Видя се, че се заплаща на тези хора. Те опорочиха справедливите искания на протестиращите.

Това заяви лидерът на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов в телевизионно интервю. 

„Повечето от тези хора са с криминални регистрации. Това ли е алтернативата, която ни предлагат?“, пита вицепремиерът.

„Ако не можеш да организираш един мирен протест, да ми казваш, че ще оправиш държавата – не ти вярвам“, добави Каракачанов.

„Има 27 полицаи в болницата, а 100 души са получили обгазявания. Когато отиваш с бали със слама и ги палиш, какъв човек трябва да си ти?“, обобщи той. „Казах още преди месец, че единственият начин е диалогът“, подчерта Каракачанов.

Той добави: „Полицията по закон е длъжна да защитава обществения ред. По света, ако нападнеш полицай, се използва сила“.

По отношение на събраните подписи за свикване на ВНС и промяна на Конституцията, Красимир Каракачанов заяви: „ГЕРБ внесоха проект за Конституция, който не бяха обсъдили с нас. Ние казахме, че имаме шест въпроса, които ако бъдат приети ще започнем обсъждане“, обясни той.

„Вярвам, че трябва да има диалог в обществото, а не камъни, яйца и домати по парламента. ВМРО никога не си е сменяло позицията. Нашите искания са ясни. Нашите искания бяха подкрепени и ние също дадохме подкрепа“, каза още Каракачанов.